KSKD Brugge vzw

KSKD Brugge is een omnisportclub voor dove en slechthorende sportliefhebbers. Juist in die club vinden lotgenoten mekaar en voelen ze zich evenwaardig en starten met gelijke kansen.

Hun communicatiegebreken voortkomend wegens hun gehoorgebreken zijn meestal een grote drempel om sport te beoefenen in de valide maatschappij. Enkel de toppers onder ons zijn ook aangesloten in de valide sportwereld omdat dit een “must” is voor hen om topsport te kunnen bedrijven.   

Er is een groot aanbod van verschillende sporten, de ene populairder dan de andere maar steeds is het voornamelijk deel te maken van hun leefwereld waarin communicatie als een leidraad loopt. Niet enkel voor mensen die gebarentaal kennen maar ook voor andere lotgenoten die deze taal nog niet machtig zijn.

Ook hier is er voor zowel jong als oud aanbod aan sport zowel competitief als recreatief.

Als u als horende surfer een doof/slechthorend persoon kent die onwetend is over de dovensport spreek hem eens aan ! Jammer genoeg zijn er nog veel zulke mensen die zich opsluiten. Juist in onze club kan men zich uitleven op alle vlakken !